Filminstitutet har samarbeten med olika internationella festivaler för att stimulera, synliggöra och stärka svensk film. Nu har svenska producenter möjlighet att anmäla sitt intresse till Les Arcs Film Festival (senast 11 november), Rotterdam Lab (senast 11 november) och Visitors Programme i Berlin (senast 20 november).

Les Arcs Film Festival

När: 14–18 december 2019
Var: Bourg-Saint-Maurice, Frankrike
Sista anmälningsdag: 11 november 2019

Filminstitutet ger stöd till två producenter för att delta i Les Arcs Film Festival. Stödet går till producenter som har viss samproduktionserfarenhet, vill stärka sitt internationella nätverk och är särskilt intresserade av att knyta kontakter med framförallt den franska filmindustrin, finansiärer och säljagenter. Deltagarna får ett ”professional pass” (som ger tillgång till one-to-one-möten, konferenser, mingel, nätverksluncher etc), rum i lägenhet för tre nätter och transport från Geneve flygplats. 

Rotterdam Lab

När: 25–29 januari 2020
Var: Rotterdams filmfestival
Sista anmälningsdag: 11 november 2019

Filminstitutet har möjlighet att nominera en producent att delta i Rotterdam Lab, en workshop för lovande producenter som vill bygga upp ett internationellt nätverk och fördjupa sina kunskaper inom finansiering, sales och distribution. CineMart Badge och fem nätter (lördag-torsdag) på ett av festivalens hotell ingår. Producenten ska ha erfarenhet av att ha producerat 1-2 kortfilmer, men inte mer än två långfilmer.

Visitors Programme 

När: 22–24 februari 2020
Var: Berlins filmfestival
Sista anmälningsdag: 20 november 2019

Fyra till sex producenter, utan samproduktionserfarenhet, har möjlighet att delta i Visitors Programme som inkluderar case studies, nätverkande, theme talks, speed matchings med mera. Visitors Programme är en del av Berlinale Co-Production Market, men en sidosektion. Filminstitutet bekostar boende. Festivalackreditering för hela festivalen ingår ej. 

Mejla din intresseanmälan till Lina Norberg Johansson, projektledare/produktionscontroller på Filminstitutet: lina.norberg@filminstitutet.se

Följ oss på sociala medier:

Facebook_TransparentTwitter_TransparentInstagram_Transparent


Svenska Filminstitutet stärker filmen i alla led. Vi stödjer produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet och representerar svensk film internationellt. Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen. Filminstitutet står även bakom Svensk Filmdatabas, den bästa källan till information om svensk film. 
Läs mer: filminstitutet.sesvenskfilmdatabas.seguldbaggen.se 


Kontakt


Per Perstrand

Kommunikatör / Communications Officer – Press

per.perstrand@filminstitutet.se

+46(0)8 665 12 16

+46(0)70 491 61 13