Nu är det dags att nominera nya namn till Filminstitutets olika referensgrupper. Grupperna söker externa sakkunniga för en konsultativ roll.

Syftet med referensgrupperna är att förbättra Filminstitutets omvärldsbevakning och bidra till att främja den konstnärliga och kulturpolitiska utvecklingen av filmområdet. Från och med år 2020 sökes förstärkning till följande referensgrupper:

  • Stöd till lansering av svensk långfilm
  • Stöd till ökad tillgänglighet
  • Biografstöd
  • Stöd till innovation inom Distribution och visning

Robert P. Olsson, tidigare med i referensgruppen för Biografstöd säger:
- Jag brinner för biofrågor, då jag till vardags jobbar som filmkonsulent på visningsområdet på Region Värmland. Under min tid i referensgruppen för biostöd har jag lärt mig massor, läst projektbeskrivningar fulla av goda idéer, stora och små satsningar, lokalt och regionalt, uppfinningsrikedom kring lösningar i salong och foajé. Sist men inte minst så blir man ett sammansvetsat litet gäng, där det är högt i tak i diskussionerna. Och glöm aldrig Film ÄR bäst på bio.

Nominera här (det går bra att nominera sig själv)

För frågor
David Sundquist Ballester, administratör
david.sundquist.ballester@filminstitutet.se

Följ oss på sociala medier:

Facebook_TransparentTwitter_TransparentInstagram_Transparent


Svenska Filminstitutet stärker filmen i alla led. Vi stödjer produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet och representerar svensk film internationellt. Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen. Filminstitutet står även bakom Svensk Filmdatabas, den bästa källan till information om svensk film. 
Läs mer: filminstitutet.sesvenskfilmdatabas.seguldbaggen.se 


Kontakt


Martin Frostberg

Kommunikatör / Communications & PR

martin.frostberg@filminstitutet.se

+46 8 665 12 12